ERGO Poduzetnik - osiguranje za tvrtke i obrte

Dobri ste u svom poslu. Budite i potpuno sigurni.

U poslu ništa ne treba prepustiti slučaju. Bilo da ste ugostitelj, vlasnik trgovine ili frizerskog salona, imate knjigovodstveni servis ili odvjetnički ured, vaši zaposlenici, vaše ideje i znanje, uložena sredstva u radni prostor – vaša su najvažnija imovina.

No, čak i zbog naizgled male štete, vaše poslovanje može doći u opasnost, a posljedice mogu biti velike. Što će se dogoditi ako zbog požara ili izljeva vode bude uništena oprema nužna za poslovanje? Ili ako se dogodi krađa, kako ćete se nositi s nadoknadom nastale štete?

Naša ponuda u okviru osigurateljnog paketa ERGO Poduzetnik pruža sveobuhvatnu zaštitu poslovanja za male i srednje velike tvrtke i obrte.

  • sveobuhvatna zaštita vašeg poslovanja, vaše imovine i zaposlenika – sve na jednoj polici,
  • mogućnost odabira pojedinačnih rizika prema individualnim potrebama,
  • na broj ugovorenih pokrića nudimo popuste: veći broj osiguranih rizika – veći popust na premiju osiguranja,
  • smanjili smo nepotrebnu dokumentaciju – za sve vrste osiguranja ugovorene u okviru police ERGO Poduzetnik šaljemo vam jedan račun.

Svaka tvrtka ili obrt potpuno su jedinstveni. I rizici kojima je vaše poslovanje izloženo različiti su, a upravo je individualni pristup pri kreiranju ponude osiguranja naš prioritet. Čak i ako ste uvjereni da ste mislili na svaki detalj, nepredviđene situacije jednostavno se ne mogu planirati. Prepustite nama da preuzmemo rizik šteta koje mogu ugroziti vaše poslovanje. Jednostavno i sveobuhvatno.

ERGO osiguranje u svom proizvodu ERGO Poduzetnik sadržava više vrsta osiguranja, koja možete ugovarati prema vlastitim potrebama:

Osiguranje imovine

Ovim osiguranjem osigurani su građevinski objekti, oprema i zalihe robe te sirovina, a ugovoriti možete sljedeće rizike:

požar i požarne rizike, izljev vode, poplavu, provalnu krađu, klizanje tla, potres, lom stakla, lom stroja.

Osiguranje prekida rada

Ovim osiguranjem naknađuje se vaš financijski gubitak zbog prekida poslovanja do kojeg dođe zbog prekida rada prouzročenog materijalnom štetom, i to za:

• izgubljenu, odnosno neostvarenu dobit (nakon oporezivanja),

• fiksne troškove poslovanja.

Osiguranje od odgovornosti

Ovim osiguranjem pokrivena je odgovornost iz vaše djelatnosti za štetu nanesenu trećoj osobi. Šteta može nastati zbog njezine smrti, ozljede tijela ili narušenog zdravlja te oštećenja ili uništenja stvari.

Dodatno – ovisno o vašim individualnim potrebama – uz osiguranje od odgovornosti prema trećima moguće je ugovoriti i osiguranje od odgovornosti prema zaposlenicima. Prema tome, ugovorite osigurateljno pokriće koje će biti potpuno prilagođeno upravo vašem poslovanju.

Osiguranje od nezgode

Neželjene situacije mogu imati dalekosežne posljedice ne samo na vaš posao nego mogu utjecati i na vaše zaposlenike, njihovo zdravlje i radnu sposobnost. Zaštitite sebe i svoje zaposlenike ugovaranjem jednog ili više sljedećih pokrića:

smrti zbog nezgode, smrti zbog prometne nesreće, trajnog invaliditeta kao posljedice nezgode, dnevne naknade, bolničke dnevnice, naknade za pretrpljenu bol i troškova liječenja uključujući kozmetičku operaciju. Ako se bavite djelatnošću turizma, osiguranje od nezgode možete ugovoriti i za svoje goste te dodatno, u okviru istog paketa i osiguranje prtljage svojih gostiju.

Osiguranje naknade za vrijeme bolovanja

U slučaju bolovanja kao posljedice nezgode ili bolesti dulje od 30 dana, ERGO isplaćuje fiksnu mjesečnu naknadu za svaki mjesec trajanja privremene nesposobnosti za rad. Trajanje isplate naknade iznosi najviše šest mjeseci zaredom po jednom osiguranom slučaju, odnosno 12 mjeseci za cijelo vrijeme trajanja osiguranja. Ovu vrstu osiguranja možete ugovoriti na trajanje od minimalno tri godine.

 

Ozlijedila se ključna osoba u vašoj tvrtki? Može mirno spavati zahvaljujući vama.

Vaša ključna osoba, vaša „desna ruka“ jutros vam je javila da će zbog ozljede izbivati s posla najmanje dva mjeseca! Često se može čuti da nitko nije nezamjenjiv, ali vi kao odgovorni vlasnik tvrtke vrlo dobro znate da je ulog u vlastite zaposlenike dugoročno najbolja investicija. Upravo ugovaranje naknade za vrijeme bolovanja jedan je od mudrih poteza kojim ste dodatno učvrstili odnos povjerenja i lojalnosti što je jamstvo još uspješnijeg poslovanja čak i u takvim iznenadnim situacijama.

  • ERGO će za sve slučajeve u kojima je ključna osoba na bolovanju više od 30 dana isplaćivati fiksno ugovorenu mjesečnu naknadu koja će bolesnom zaposleniku pomoći da lakše prebrodi vrijeme smanjenih prihoda.

Izljev vode u vašem uredu? Mi smo tu da pomognemo odmah!

Tijekom noći pukla je cijev, a ujutro pronalazite svoj ured u poplavi. Namještaj i oprema plivaju u vodi koja se izlila. Nažalost i znatna količina vaših zaliha koje ste držali u prostoriji također je potpuno uništena. Posljedica tog nesretnog slučaja – vaša imovina je oštećena, a redovito poslovanje se prekida. Na sreću, ali ponajprije zbog vaše mudre odluke vi ćete financijski rizik i trošak nastale štete prenijeti na ERGO osiguranje. Polica osiguranja ERGO Poduzetnik u nekretninu, opremu i zalihe koje ste imali u uredu.

  • Nadoknadit ćemo štetu nastalu na imovini vašeg ureda uključujući i kupnju novog računala.
  • Vaše zalihe uništene u poplavi bit će financijski nadoknađene, a u okviru ugovorenog pokrića osiguranja prekida rada bit će pokrivena i vaša izgubljena dobit te fiksni troškovi poslovanja za razdoblje koje ste ugovorili (3, 6 ili 12 mjeseci).

Gost se ozlijedio ispred vašeg kafića? Ne brinite se – pokriveni ste!

Poledica pred vratima vašeg kafića bila je kobna za prvoga jutarnjeg gosta. Nezgodno se poskliznuo i slomio nogu unatoč tome što ste posuli sol na stazu. Srećom, vi ste mudro postupili ne propustivši ugovoriti osiguranje od odgovornosti u okviru police ERGO Poduzetnik.

  • Zahvaljujući vašoj polici ERGO će se pobrinuti i financijski nadoknaditi štetu zbog ozljede tijela i narušenog zdravlja vašem stalnom gostu koji će sigurno to i ostati.

Potrebno je bez odlaganja kontaktirati s osigurateljem te slijediti dobivene upute. Štetu koja se dogodila zbog požara, eksplozije, provalne krađe ili razbojstva potrebno je neposredno nakon saznanja prijaviti policiji te zatražiti potvrdu prijave.

Štetu možete prijaviti putem:

• pošte: ERGO osiguranje d.d., Odjel obrade šteta, Radnička cesta 80, 10000 Zagreb

• telefaksa: 01/63 97 688

• e-adrese: ergo@ergo-osiguranje.hr

• dolaskom  u najbližu poslovnicu.

Kontakt za klijente

+385 1 6397 640

Radno vrijeme:

Pon - čet  8.30 - 17 sati
Pet           8.30 - 16 sati

ERGO u vašoj blizini

Potražite vama najbližu poslovnicu ERGO osiguranja.
Poslovnice

Brošura ERGO Poduzetnik