ERGO Pravna zaštita - osiguranje troškova pravne zaštite

Na spomen riječi pravo ili zakon mnogi odmah pomisle na velike količine nerazumljivih stavaka, suhoparnih pravnih propisa pisanih nekim “stranim” jezikom, te odvjetnike i suce u sudnicama.

No priča često počinje mnogo ranije. Na primjer, pravnom poteškoćom iz svakodnevnog života ili tužbom. Tada kreću pitanja: što trebam sada učiniti? Imam li osiguranje troškova pravne zaštite? Trebam li odvjetnika? Da se barem mogu s nekim posavjetovati!

S odgovorima na ova i slična pitanja započinjemo proces vaše pravne zaštite koju vam ovaj proizvod omogućuje.


ERGO osiguranje na hrvatskom je tržištu kreiralo jedinstveno i sveobuhvatno rješenje osiguranja troškova pravne zaštite po uzoru na rješenja koja na temelju svoje dugogodišnje europske prakse primjenjuje ERGO grupa - europski lider na tržištu osiguranja pravne zaštite - putem svojeg branda D.A.S. Rechtsschutz.

D.A.S. Rechtsschutz – brand ERGO grupe za pružanje usluga pravne zaštite s više od 80 godina iskustva (osnovan 1928. g.).

 • sveobuhvatna ponuda inovativnih proizvoda, osiguranja i stručnih savjeta
 • ERGO grupa putem svojeg branda  D.A.S. Rechtsschutz upravlja najvećom mrežom pravnih stručnjaka i partnera u Europi
 • zastupljen je u 15 europskih zemalja te Južnoj Koreji i Kanadi
 • D.A.S. International - ukupno 12 milijuna klijenata u 17 zemalja.

  Ovo osiguranje troškova pravne zaštite predstavlja posebnu vrstu osiguranja u kojem ERGO nadoknađuje osiguraniku troškove ostvarivanja pravnih interesa, te troškove pravnoga zastupanja i pravne zaštite u raznovrsnim pravnim postupcima koji se vode pred sudovima i raznim državnim tijelima kao i troškove izvan sudskoga rješavanja sporova.

   Sklapanjem ugovora o osiguranju troškova pravne zaštite, ovisno o ugovorenom paketu, na raspolaganju vam je: 

   • telefonska linija za sve informacije o proizvodu i vašim pravima po polici osiguranja troškova pravne zaštite,
   • besplatna telefonska linija 24 sata, 7 dana tjedno samo za slučajeve nužde povezane s prometnim nezgodama,
   • osobno pravno savjetovanje s odvjetnicima, 
   • ako imate vlastitog odvjetnika, ERGO osiguranje će vam pokriti troškove tog angažmana,
   • osigurani iznos do 100.000 kn po osiguranom slučaju,
   • osiguranje troškova pravne zaštite u svrhu ostvarivanja ili zaštite vaših prava, bilo da je riječ o mirnom ili sudskom postupku i bilo da je riječ o obrani od optužbe ili ishođenju vaših prava,
   • naknada troškova za pravno tumačenje i naknada troškova za stručno mišljenje.

   Osiguranje troškova pravne zaštite po vašoj mjeri – za cijelu obitelj ili za pojedince


   Osiguranjem troškova pravne zaštite, ovisno o ugovorenom paketu, pokrivena su dva osnovna područja:

   Obitelj:

   • Pokriće obuhvaća naknadu troškova pravne zaštite za osiguranika i članove njegove obitelji. 
   • Omogućava vama i članovima vaše obitelji ostvarivanje pravnih interesa u područjima u kojima najčešće dolazi do pravnih sporova, primjerice u području kaznenog i prekršajnog prava, području obveznog i stvarnog prava, u slučaju odštetnih parnica ili u slučaju potrebnog pravnog savjetovanja. Također, ovim proizvodom obuhvaćeno je i radno pravo - zaštita pred poslodavcem ili u kombinaciji sa sudskom zaštitom u radnim sporovima.


   Promet i vozilo

   • Pokriće obuhvaća naknadu troškova pravne zaštite za vlasnike i ovlaštene vozače motornih vozila.
   • Omogućava vama i članovima vaše obitelji zaštitu interesa i ostvarenje zakonskih prava u raznim potencijalnim sporovima povezanima s događajima koji uključuju korištenje vozila i sudjelovanje u prometu.


   Detaljne informacije o konkretnim pokrićima u okviru pojedinih osigurateljnih paketa te slučajevima koji nisu pokriveni ovom policom osiguranja, molimo vas potražite u našim poslovnicama, kod zastupnika u osiguranju ili jednostavno nazovite broj 01 75057 491.

   Kada je u pitanju osiguranje troškova pravne zaštite, onda ste u pravu kad ste odabrali ERGO!


   Trebate vrhunskog odvjetnika ili  pravni savjet povezano s vašim pravnim problemom, a u zakone i pravo uopće se ne razumijete? Niti ne trebate! Odaberite odvjetnika koji će vam pružiti vrijednu pomoć pri donošenju odgovarajućih važnih odluka.

   Načuli ste glasine da će vam biti uručen otkaz? Samo mirno.


   U tijeku je reorganizacija u vašoj tvrtki i vrlo je vjerojatno ćete se i vi naći među onima čije će radno mjesto nažalost biti ukinuto, a vama ponuđen novi ugovor o radu. Što ćete učiniti? Hitno vam treba osoba sa stručnim znanjem kojoj vjerujete da vas posavjetuje kako postupiti. Nema mjesta očaju! S ERGO Pravna zaštita policom niste prepušteni sami sebi.

   • Jednim telefonskim pozivom rješavate stvar. ERGO preuzima troškove pravnog savjetovanja, troškove pisanja stručnih očitovanja i odgovora, te eventualne troškove pravnog zastupanja u konkretnim postupcima.

    

   Poskliznuli ste se u trgovačkom centru? Ima i za to lijek!


   Poskliznuli ste se kad ste se najmanje nadali: u bezazlenoj šetnji trgovačkim centrom na skliskom podu. Rezultat: uganuće gležnja i šepanje sljedećih mjesec dana. Nažalost, ne uspijevate naplatiti štetu.

   • Odlučili ste sami ishoditi naknadu štete, ali bez uspjeha – mi smo vam na raspolaganju i u mirnim postupcima.U okviru proizvoda ERGO Pravna zaštita pokriveni su vam troškovi pravne zaštite kada se ne uspijete dogovoriti i naplatiti štetu u mirnom postupku.

    

   Naletjeli ste biciklom na pješaka? Tu smo za vas!


   Ne znate od kuda se stvorio tu, bio je dovoljan djelić sekunde i oborili ste ga svojim bicikom. Sreća je u nesreći da je pješak zadobio samo lakše ozljede. Naizgled bezazlena nezgoda ipak je prerasla u pravni problem jer je oboreni pješak naknadno podnio kaznenu prijavu protiv vas.

   • Nema brige! ERGO Pravna zaštita osiguranje troškova pravne zaštite pokriva troškove vaše obrane u kaznenom postupku protiv vas.


   Vaša je tek kupljena perilica za rublje u kvaru? Samo nas nazovite!


   Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja popravaka u jamstvenom roku, trgovac odbija isporučiti novu perilicu iako je potpuno jasno da perilica ima neotklonjive nedostatke.

   • Vaša polica osiguranja troškova pravne zaštite omogućuje vam angažiranje odvjetnika, a ERGO preuzima sve troškove odvjetničkog zastupanja u mirnom postupku ili u eventualnom sudskom postupku.

   Supruga je napravila prometni prekršaj? Odmah nazovite svoj broj za hitne slučajeve – ERGO Pravna zaštita uvijek je na vašoj strani.


   To se svakome može dogoditi. Slučajna kontrola na cesti zaustavila je vašu suprugu zbog prolaska kroz crveno svijetlo. To nažalost nije bilo sve - ona nije koristila ni sigurnosni pojas. Vaša supruga zna da vi posjedujete policu ERGO Pravna zaštita, ali umjesto telefonskog broja za hitne slučajeve nazvala je vas. I to je isto OK! Jer vi ćete znati kako postupiti.

   • S obzirom na to da ne smatrate da težina ovih prekršaja opravdava oduzimanje vozačke dozvole i zabranu upravljanja vozilom, nazvat ćete ERGO, angažirati odvjetnika i dobiti stručan savjet oko procjene kvalifikacije okolnosti težine prekršaja.
   • Ako prekršaji nisu počinjeni s namjerom, ERGO će pokriti troškove obrane od optužbe za njihovo počinjenje.

   Ako se nađete u situaciji da morate koristiti ugovorenu pravnu zaštitu, uvijek je potrebno najprije stupiti u kontakt s ERGO osiguranjem putem tel. br. +385 1 7057 491, e-mailom ili pisanim putem poštom, a svakako prije poduzimanja bilo kakvih pravnih radnji. Detaljnim činjeničnim opisom vašeg slučaja znatno ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme potrebno za obradu.

   Osobito važno: ako se radi o sudskom, upravnom ili nekom drugom postupku koji je već pokrenut ili se tek treba pokrenuti, vodite računa o zadanim zakonskim rokovima za postupanje.

   Kontaktirati nas možete na sljedeće načine:

   Telefonom

   Za sve informacije o proizvodu ili druge savjete, te prijavu osiguranog slučaja na raspolaganju vam je broj +385 1 7057 491.

   Naša besplatna telefonska linija 0800 200 309 kontinuirano vam je na raspolaganju, 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, za pozive iz Hrvatske. Molimo vas da ovaj broj koristite samo u hitnim i izvanrednim situacijama u slučaju prometne nezgode.

   E-mailom

   Na našu elektroničku adresu: pravo@ergo-osiguranje.hr

   Telefaksom

   Na broj telefaksa: +385 1 6397 688.

   Pisanim putem

   Pisane obrasce za prijavu osiguranog slučaja možete poslati na adresu:
   ERGO osiguranje d.d., Odjel obrade šteta-osiguranje troškova pravne zaštite
   Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb.

   Besplatna linija 24/7

   Za pozive iz Hrvatske samo u slučajevima nužde povezanim s prometnim nezgodama

   0800 200 309

   Informacije o proizvodu

   Osiguranje troškova pravne zaštite

   +385 1 7057 491

   Nazovite za sve informacije o proizvodu ili prijavu osiguranog slučaja

   Radno vrijeme:


   Pon - čet  8.30 - 17 sati
   Pet           8.30 - 14.30 sati

   ERGO u vašoj blizini

   Potražite vama najbližu poslovnicu ERGO osiguranja.
   Poslovnice

   Često postavljana pitanja

   Brošura ERGO Pravna zaštita